Wat is het verschil tussen Google Bard en ChatGPT?

Wat is het verschil tussen Google Bard en ChatGPT?

ChatGPT en Google Bard zijn zeer vergelijkbaar natuurlijke taal chatbots, maar ze hebben een aantal verschillen en zijn ontworpen om te worden gebruikt in iets verschillende manieren, althans voor nu. ChatGPT is gebruikt om directe vragen te beantwoorden, vaak nauwkeurig, maar heeft grote consternatie veroorzaakt onder witteboordenschrijvers, SEO-consultants en tekstredacteuren omdat het ook indrukwekkende creatieve schrijfvaardigheid heeft laten zien, hoewel er enkele problemen zijn met nauwkeurigheid en plagiaat. .
Microsoft heeft ChatGPT echter geïntegreerd in de Bing-zoekmachine, waardoor gebruikers rechtstreeks vragen kunnen stellen aan de zoekmachine in plaats van te zoeken naar sleuteltermen om de beste resultaten te vinden. Het integreert het ook in de communicatietool Teams en, in beperkte mate, in de Edge-browser. De Opera-browser belooft in de toekomst ook ChatGPT te integreren.

ChatGPT is beschikbaar op de website. Query’s leveren alleen tekstantwoorden op. Integratie met Google search. U hoeft alleen uw Google-instellingen te wijzigen of omgekeerd om normale zoekresultaten te krijgen bij gebruik van Google Bard AI. ChatGPT genereert antwoorden uit een database die in 2021 en eerder is aangemaakt. Google Leerling Bard AI zal vragen in real time kunnen beantwoorden. Het is gebaseerd op GPT (Prebuilt Generative Converter). Het is gebaseerd op LaMDA (Language Model for Speech Applications). De dienst heeft gratis en betaalde planopties (genaamd ChatGPT Plus). De dienst is gratis. Er is een ingebouwde spoofing tool genaamd GPT-2 Output Detector. Er is geen ingebouwde plagiaatdetectie. Momenteel beschikbaar nog in bètatest
Google Bard is in de eerste plaats bedoeld om de zoekfuncties van Google uit te breiden, maar het is ook bedoeld als een geautomatiseerde ondersteuningstool voor bedrijven die geen geld hebben om menselijke ondersteuningsteams te betalen. Klanten zullen worden bediend door een AI-getrainde woordvoerder. Mogelijk wordt het binnenkort geïntegreerd in de Chrome-browser en Chromium-derivaten. Naar verwachting zal Google Google Bard in de toekomst ook openstellen voor ontwikkelaars van derden.
Google Bard gebruikt Google’s LaMDA-taalmodel, terwijl ChatGPT zijn eigen GPT3-model gebruikt. ChatGPT is gebaseerd op iets oudere gegevens en het huidige GPT3-model is beperkt tot gegevens die vóór 2022 zijn verzameld, terwijl Google Bard is gebaseerd op gegevens van recentere jaren. Dit maakt het echter niet nauwkeuriger, aangezien Google Bard problemen had met het onjuist beantwoorden van vragen, zelfs toen het voor het eerst werd uitgebracht. ChatGPT heeft ook een ingebouwde plagiaatcontrole, in tegenstelling tot Google Bard, die nog steeds de creatieve implementatie van ChatGPT mist.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir