Wat is Google Bard AI precies? Wie heeft toestemming om Google Bard te gebruiken?

Wat is Google Bard precies?
Google’s experimentele conversatie AI chatdienst, Bard. Het is de bedoeling dat het net zo werkt als ChatGPT, met als belangrijkste verschil dat Google’s dienst zijn gegevens van het internet haalt.

Wanneer kwam Google Bard beschikbaar?
Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet, kondigde Bard op 6 februari aan in een verklaring. Ondanks het feit dat Bard ten tijde van de onthulling een gloednieuw concept was, wordt de AI-chatdienst aangedreven door Google’s Language Model for Dialogue Applications (LaMDA), dat twee jaar geleden werd geïntroduceerd.

Hoe werkt Google Bard?
LaMDA is gebaseerd op Transformer, Google’s neurale netwerkarchitectuur die het in 2017 heeft uitgevonden en publiekelijk heeft vrijgegeven. Volgens Google is GPT-3, het taalmodel waarop ChatGPT werkt, ook gebouwd op Transformer.
Volgens de release zal de eerste versie van Bard een lichtgewicht modelversie van LaMDA gebruiken omdat het minder rekenkracht vereist en kan worden geschaald naar meer gebruikers. Naast LaMDA zal Bard alle beschikbare webinformatie gebruiken om antwoorden te geven. Pichai verklaarde dat het gebruik van het web zou zorgen voor “verse, hoogwaardige antwoorden”.

Het gebruik van LaMDA staat in schril contrast met de meeste AI-chatbots die momenteel in gebruik zijn, waaronder ChatGPT en Bing Chat, die een LLM in de GPT-serie gebruiken.

Waarom brengt Google nu Google Bard uit?
ChatGPT is een enorm succes sinds de eerste release. ChatGPT had meer dan een miljoen gebruikers in minder dan een week na de lancering. Volgens onderzoek van UBS is ChatGPT de snelst groeiende app aller tijden. Vanwege dit succes proberen andere technologiebedrijven, waaronder Google, de markt te betreden nu deze nog populair is.

Dezelfde week dat Google Bard onthulde, onthulde Microsoft een nieuwe AI-verbeterde Bing, die is gebaseerd op een volgende generatie OpenAI groot taalmodel dat speciaal is toegesneden op zoeken.

Hoe meld ik me aan voor de Google Bard-wachtlijst?
U kunt zich aanmelden op https://bard.google.com/signup
In welke landen is Bard Ai beschikbaar?
Het is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

NB: Als u zich buiten de VS en het VK bevindt, gebruik dan een vpn. Zo kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir